Aquells anys joves

12 des.

 “Anys de descobriments, de dilluns a  divendres…  pels carrers costeruts fins arribar a la porta que aquest vers encapçala: És quan dormo que hi veig clar

No érem sinó noietes porugues que descobrien una ciutat amb ulls de poble. Sempre plegades cap a a classe, amb la por i l’emoció de qui aprèn a viure. Les primeres coneixences, els primers apunts de classe, presos acuradament en llibretes ben grosses. I la mirada àvida abastant la ciutat, encara grisa i negra, que ens seduïa tant.

Vam començar a admirar aquells professors que parlaven de poetes que havien conegut,  escrivien llibres que ens afanyàvem a comprar i els presentaven a la 22, que ja era com a casa. L’alcalde-professor que infonia respecte, i celebrava amb nosaltres l’enèsima victòria electoral. El mestre Modest, de veu poderosa,  que de tots sabia de quina casa érem. L’admirat Salvador, que ens va endinsar en Carner i Ferrater, amb àries de la Callas, i en el gran Comadira de Smoke gets in your eyes i Blue moon.  I la Lola Badia, que ens va ensenyar a llegir versos antics, i els declamava amb  veu ampul·losa i  to grandiloqüent.

I en acabar les classes,  al pis d’estudiants, tan rònec i tan càlid, amb els coixins per terra, la música de Cohen i fotos mal clavades que emmarcaven la nostra jovenesa, assajàvem poemes  i cuinàvem i rèiem.  I aquelles nits d’estudi,  amb la sintonia del Loco de la colina de fons i un te ben calent, ens van fer prou profit.

Anys de descobriments, de dilluns a  divendres…  pels carrers costeruts fins arribar a la porta que aquest vers encapçala: És quan dormo que hi veig clar.

Meius Ferrés Fluvià

Social Media Manager


@mferres

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: